MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
State Kelantan

Latest News for State Kelantan in "Entertainment"

Mufti Kelantan: Konsert artis tajaan syarikat judi adalah haram

Mufti Kelantan, Datuk Mohamad Shukri Mohamad telah menyatakan bahawa konsert atau acara kesenian yang ditaja oleh syarikat perjudian atau arak adalah aktiviti haram dan ditegah oleh agama Islam.

 

Ikon dikir barat kenang jasa guru

PASIR PUTEH - Ikon dikir barat, Sulizi Che Awang menghasilkan beberapa lagu yang mana liriknya berkisar mengenai pengorbanan guru yang mendidik beliau sehingga menjadi insan berguna.

Kelantan FM sasar 1 juta pendengar dalam talian

KOTA BHARU 18 Feb. - Kelantan FM menyasarkan untuk menarik satu juta pendengar secara dalam talian pada tahun ini selepas memperkenalkan aplikasi yang boleh dimuat naik secara percuma di telefon pintar melalui Google Play Store dan Apps Store.

Apek, Leuniey bertemu kerana gosip

DIA bukanlah artis baru yang baru hendak mengecapi dunia glamor dan mencari populariti. Tetapi namanya cukup menjadi perhatian dan perbualan lewat kebelakangan ini.

Artis Najwa Latif Dalam Kelantan Got Talent & Ladies Night

PENGKALAN CHEPA, 6 Jan: Artis baru yang terkenal dengan lagu ‘Cinta Muka Buku’ Najwa Latif bakal membuat persembahan di Kelantan sempena program ‘Kelantan Got Talent, Ladies Night’.

Heroin ‘Ketika Cinta Bertasbih’ Di Kelantan

Heroin filem Indonesia ‘Ketika Cinta Bertasbih’, Oki Setiana Dewi dijangka akan memeriahkan Hari Hiburan Islam (HAI) di Kelantan pada 9 Mac depan.

Menanti ledakan muzik Kelantan

SAMA ada sedar atau tidak, industri muzik tempatan bukan hanya dimeriahkan artis menerusi syarikat rakaman di Kuala Lumpur, tetapi negeri Tanah Serendah Sekebun Bunga juga meriah dengan industri muziknya sendiri.

Ana teruja berbulan madu di Kelantan

KOTA BHARU - Penyanyi Ana Raffali yang menamatkan zaman bujangnya baru-baru ini, gembira apabila hasratnya untuk berbulan madu bersama suaminya, Ahmad Aznaim Abdullah di negeri Cik Siti Wan Kembang menjadi kenyataan.

Call For Kelantan Government To Relax Condition On Entertainment

KOTA BAHARU, Dec 10 (Bernama) -- The Kelantan government has been urged to relax conditions governing entertainment in an effort to promote culture and arts for the state's tourism industry.

State Tourism Action Council chairman Datuk Abdul Aziz Derashid said the restrictions imposed by the government on entertainment performances had hampered the growth of the tourism industry in Kelantan.

Wayang Bukan Filem Biasa

KUALA LUMPUR, 29 OKT 2008: Peminat mahupun penggiat filem tempatan pasti terpegun apabila menyaksikan hasil kerja ilmuan pengarah Profesor Dr Hatta Azad Khan menerusi Wayang apabila ia ditayangkan di seluruh negara bermula 13 November ini.