MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
State Kelantan

Latest News for State Kelantan in "General"

Tapak utama CNMC di Kelantan mengandungi 623,000 auns emas

Lombong emas utama CNMC Goldmine Holdings Ltd di Kelantan mengandungi sumber galian kira-kira 623,000 auns emas pada akhir 2016.

 

'Buleh doh tu, bui sikit sore'

Rantau Panjang: Kawasan tali air di Kampung Serongga, Repek di sini menjadi tumpuan penduduk kampung untuk menangkap ikan menggunakan kelambu dan tudung saji.

Penduduk, Azizul Ramli, 35, berkata, dia menggunakan kelambu yang sudah tidak digunakan untuk menggantikan jala atau bubu ketika menangkap ikan di tali air berdekatan kampungnya.

"Pada asalnya, idea menggunakan kelambu ini sekadar untuk mencuba namun banyak juga hasil tangkapan ikan yang saya dapat.

PAS sedia bincang dengan Bersatu

PAS sedia membuka ruang perbincangan dengan parti yang ingin bekerjasama dengannya.

 

Saya ingin bernikah dengan dia, tolonglah tuan

Seorang pekerja kilang papan warga Indonesia dihukum penjara 13 tahun dan tiga sebatan oleh Mahkamah Sesyen Kota Bharu hari ini, selepas mengaku salah merogol kekasihnya yang masih bawah umur.

Tidak sangka simptom leukemia

Selama ini, seorang ibu tunggal di Kampung Che Wal, dekat sini, menyangka bengkak pada bahu kiri anaknya sebagai penyakit kulit biasa dan tidak pernah terduga olehnya bahawa ia sebenarnya simptom penyakit leukemia limfoma.

3 juta kenderaan dijangka balik Kelantan

Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) Kelantan menjangkakan tiga juta kenderaan untuk pulang menyambut Hari Raya Aidilfitri bermula 29 Jun sehingga 13 Julai.

Sayalah bapa, sayalah ibu

Berat mata memandang, berat lagi bahu memikul. Itulah gambaran kehidupan perlu dilalui seorang bapa tunggal, Rosdi Mat Zin, 39, bersama lima anaknya.

Remaja potong kaki Mek Som dipenjara 11 tahun

Seorang remaja lelaki dijatuhkan hukuman penjara 11 tahun oleh Mahkamah Sesyen Pasir Mas hari ini atas kesalahan cubaan membunuh dengan cara memotong kaki kiri seorang warga emas wanita pada 19 Jun lalu.

Musim Ramadan, Pencari Daun Palas Raih RM100 Sehari

Bagi pencari daun palas, bulan Ramadan dan Syawal merupakan bulan rezeki, apabila meraih pendapatan hingga RM100 sehari.

100 asnaf terima sumbangan

Seramai 100 asnaf zakat menerima sumbangan daripada Ketua Polis Kelantan, Datuk Mazlan Lazim sempena majlis Ihya Ramadan di Ibu pejabat Polis Daerah (IPD) Tanah Merah, dekat sini.