MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
State Kelantan

Latest News for State Kelantan in "Politics"

Cerah di Kelantan, tak mustahil rampas Malaysia

Naib Presiden PAS, Datuk Mohd Amar Nik Abdullah berkata berdasarkan kajian, peluang PAS untuk kekal di Kelantan bukan sahaja cerah, tetapi tidak mustahil jika parti itu menawan Putrajaya.

 

Kamu yang keliru, Asri jawab PAS

Datuk Mohd Asri Zainul Abidin hari ini mempertahankan keindahan Islam bukannya terletak hanya pada pelaksanaan hudud tetapi pada tadbir urus yang baik.

 

Husam ramal PRU-14 berdasarkan RUU 355

Bekas Naib Presiden Pas, Datuk Husam Musa meramalkan pilihan raya umum akan diadakan Mac depan berdasarkan Rang Undang-Undang 355.

 

'Mentah Politik' alasan Puteri Umno menari gelek

Puteri Umno Kota Bharu memohon maaf secara terbuka selepas rakaman tarian gelek pada Majlis Perasmian Mesyuarat Perwakilan Pergerakan Khamis lalu menjadi viral.

 

Mukhriz syak Umno serah Kedah, Terengganu, Kelantan kepada PAS

Bekas menteri besar Kedah, Datuk Seri Mukhriz Mahathir mengesyaki perjanjian Umno -PAS membabitkan 'pertukaran' yang melibatkan Kedah , Terengganu dan Kelantan.

 

BN mahu bantu saya gulingkan MB Kelantan – Husam

Husam Musa yang baru dipecat PAS mendakwa wakil rakyat BN menawarkan diri untuk membantu beliau dan ADUN lain di negeri itu untuk menjatuhkan Menteri Besar, Datuk Ahmad Yakob menerusi undi tidak percaya.

 

Dua UMNO cawangan di Machang tolak Najib

Dua UMNO cawangan – Lepan Simpol dan Banggol Judah dalam Bahagian Machang, Kelantan, dilaporkan sebulat suara menolak kepimpinan Datuk Seri Najib Tun Razak sebagai Presiden parti.

 

Jatuhkan Najib bukan pilihan tapi tanggungjawab

Semua rakyat Malaysia bertanggungjawab menyelamatkan negara daripada terus mengalami kerosakan di bawah Najib Razak.

 

Ramai ahli Pas macam buah harumanis

Sekarang memang nampak Pas tidak banyak terkesan dengan 'penghijrahan' bekas pemimpin dan ahlinya ke dalam Parti Amanah Negara (PAN).

 

Kelantan sedia hantar pendakwah ke madrasah BN

Kerajaan Kelantan sedia menghantar tenaga pengkuliah di masjid atau madrasah yang dinaungi anggota Dewan Undangan Negeri (ADUN) BN, kata exco negeri Datuk Nassurudin Daud.